Visszaszolgáltatási garancia

Elállási jog/ Visszaszolgáltatási garancia
A megrendelő a szerződéstől tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat. A megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az értékesítő köteles a megrendelő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő 14 napon belül visszatéríteni (ha a rendelés utánvétellel került kifizetésre, úgy az utánvétel többletköltsége nem kerül visszafizetésre), amennyiben a termék eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában kerül vissza az értékesítőhöz. A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 29. § (1) bekezdés e) pontja alapján higiéniai okokból az eladó nem kötelezhető a fülbevalók visszavételére!
A megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A megrendelőt ezenfelül egyéb költség nem terheli. Az értékesítő azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő.
Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!
Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.

Garanciális feltételek
Az Ön által vásárolt ékszer kifogástalan minőségű és mielőtt elküldtük Önnek, gondosan átvizsgáltuk. A minőség megőrzése érdekében felhívjuk szíves figyelmét a rendeltetésszerinti használatra, melyet ezen oldal alján az Ékszerápolás pontban olvashat el. Az ékszerek és órák egymás melletti viselése felületi kopást okozhat, amire garanciát vállalni nem tudunk. Ütéstől, külső behatásoktól, vegyszerektől, kémiai anyagoktól, parfümtől, uszodavíztől, mosószerektől, testápolóktól óvni kell őket. Amennyiben mégis bármi történne a tőlünk vásárolt ékszerekkel, kérjük forduljon hozzánk bizalommal, és mi mindent megteszünk a kielégítő megoldás érdekében.

1, A jótállás a vásárolt termék átadásától kezdődik és 6 hónapig tart. A jótállási idő és a jótálással kapcsolatos kikötések a vásárló a fogyasztói törvény által meghatározott jogainak megfelel és azt nem korlátozza.

2, A jótállási igényt a jótállási jegy vagy a vásárlást hitelt érdemlő igazolásával lehet kérvényezni. Kérjük ezeket a dokumentumokat őrizzék meg.

3, A vásárolt termék jótállási időn belüli sérülése esetén a fogyasztó kérhet javítást vagy cserét. Ha ezek nem lehetségesek rajtunk kívülálló okok miatt vagy aránytalanul nagy költségek miatt akkor a vásárló árleszállítást kérhet vagy a szerződés megszűntetését kérheti.

4, Cégünk a jótállási igényeket a lehető leggyorsabban, 2 héten belül próbálja elvégezni, ha rajtunk kívülálló okok ezt nem hátráltatják. A jótállási idő meghosszabbodik azzal az idővel amíg a vásárló nem tudja a terméket rendeltetésszerűen használni a termék sérüléséből kifolyólag.

5, A jótállási igényt a termék sérülése esetén a lehetőségekhez képest leggyorsabban kell érvényesíteni. A jótállási igeny érvényesítését jegyzőkönyvbe vesszük fel melynek másolatát a vásárló megkapja.

6, A jótállást a márkaszervíz kizárólag érvényes vásárlást igazoló nyomtatvány alapján tudja elvégezni. A vásárlást igazoló nyomtatvány bármilyen módosítása, információ hozzáadása vagy elvétele a jótállás azonnali megszünését vonja maga után. Ha a vásárlást igazoló nyomtatvány nem szabályosan lett kiállítva az nem érinti az eladó jótállási kötelezettségeit.

7, A jótállási igény nem érvényesíthető, az alabbi esetekben:
– Ha a sérülés nem rendeltetésszerű használatból fakad (ütés, karcolás, kopás). Kérjük tekintse meg ezen oldal alján az ékszerápolási szabályokat.
– Az általános mindennapi használatból fakadó kopás után nem lehet jótállást érvényesíteni.
– Ha a teméket nem az általunk meghatározott helyeken probálja javíttatni vagy bárminemű változtatást végezni.

Ékszerápolás
Az ékszereket, mint más szép dolgokat az életben, óvni kell, pl. leeséstől, odaütődéstól, karcolódástól. Ékszertartó dobozban érdemes tárolni őket, hogy a szépségüket megőrizzék. Parfümözés illetve krémezés előtt ajánlott az ékszert minden esetben levenni. A megfelelő használatot és tárolást az ékszerek tartóssággal hálálják meg, hiszen sok ékszeren az idő múlása nem sok nyomot hagy. Az ezüst különböző anyagok hatására oxidálódik, amit gyakori viseléssel késleltetni lehet. Az ezüstöt langyos szappanos vízzel lehet tisztítatni, majd alaposan meg kell törölni, hogy semmi folyadék ne maradjon rajta. Az ezüst reagál a klórra, így takarítás előtt, illetve medencében való fürdés előtt le kell venni, valamint gyógyvízzel való érintkezés következtében feketés réteg képződik rajta, melynek letisztítását vállaljuk díj ellenében.
A zsinóros karkötők felvételénél gondosan ügyeljünk arra, hogy a zsinórok húzásával nehogy túl nagy erőt fejtsünk ki a medálok felszínére, széleire, mert eldeformálódhatnak.
Arany, illetve rosé arany bevonatú medáljainkon a bevonat idővel kophat, illetve ha folyamatos dörzsölésnek, karcolásnak van kitéve tanácsos odafigyelni, hogy a bevonatos medálok ne érintkezzenek szorosan más ékszerrel, órával.